fredag 10 april 2015

Sparris- och laxpaj



En paj med vårsmaker!



Pajskal:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • 1½ mjölk

Fyllning:

  • 1 bunt grön sparris
  • 15 cm purjolök
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk fint skuren gräslök

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör mjöl, salt, bakpulver och smör i en matberedare. Häll i mjölken och kör snabbt samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en stor rund kaka. Lägg degen i en pajform och tryck till sidorna.
  3. Koka sparrisen snabbt i lätt saltat vatten. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Lägg sparris. lax i strimlor, skivad purjolök och gräslök i formen. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll över.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar