söndag 12 januari 2020

Wallenbergare på kycklingfärs





Idag fanns ingen kalvfärs i butiken till de Wallenbergare jag hade planerat till middag. Det fick bli kycklingfärs i stället, nästan lika gott!

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g kycklingfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Blanda de kalla ingredienserna i en matberedare. Kör först färs och ägg och späd med grädden.
  2. Forma färsen med blöta händer till två stora biffar och vänd dem försiktigt i ströbröd.
  3. Stek i smör på låg värme cirka 5 minuter på varje sida.
  4. Servera med potatismos, rårörda lingon, ärter och pressgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar