Studiedag i skolan och barnbarnen på lunch! Det får bli panerad torskfilé serverad med potatis, en kall sås och sallad.
Ingredienser till 4 portioner
- 7-8 hg torskfilé (kan ersättas med kolja eller sej)
- 1 ägg
- vetemjöl och panko eller ströbröd till panering
- örtsalt
- smör och rapsolja att steka i
Kall sås
- 3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
- 3 msk majonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 knippe finhackad dill
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar och ställ den i kylskåpet.
- Dela fisken i portionsbitar. Krydda med örtsalt och dubbelpanera fisken i mjöl, ägg och pankoströbröd (eller vanligt ströbröd).
- Stek fisken i smör och lite rapsolja på medelvärme tills den är gyllenbrun och genomstekt.
- Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar