tisdag 7 januari 2020

Panerad torskfilé




Studiedag i skolan och barnbarnen på lunch! Det får bli panerad torskfilé serverad med potatis, en kall sås och sallad.

Ingredienser till 4 portioner

  • 7-8 hg torskfilé (kan ersättas med kolja eller sej)
  • 1 ägg
  • vetemjöl och panko eller ströbröd till panering
  • örtsalt 
  • smör och rapsolja att steka i

Kall sås

  • 3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 knippe finhackad dill

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar och ställ den i kylskåpet.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Krydda med örtsalt och dubbelpanera fisken i mjöl, ägg och pankoströbröd (eller vanligt ströbröd).
  3. Stek fisken i smör och lite rapsolja på medelvärme tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  4. Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar