onsdag 22 januari 2020

Röd kålpudding



Idag gjorde jag en röd variant på kålpudding, liten skillnad i smak. mer i utseende!

Ingredienser till 4 portioner

  • 500 g rödkål
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Köttfärssmeten

  • 500 g fläskfärs
  • 1 dl ströbröd (eller en riven kokt potatis)
  • 1 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • salt, nymalen vitpeppar och kryddpeppar

Gör så här:

  1. Skär bort stocken i kålen och skär den sedan i små bitar. Tärna rödlöken grovt. Bryn kål och lök i smör i en stekgryta. Ringla över sirap och tillsätt buljongtärning och vatten. Låt kålen eftersteka under lock tills den är mjuk.
  2. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Tillsätt ägg, färs och kryddor. Blanda väl. Blanda i 2/3 av den avsvalnade kålen.
  3. Bred ut smeten i en smord ugnsform och täck med resten av kålen. Grädda i 200 grader cirka 40 minuter.
  4. Servera med kokt potatis, rostade morötter, rårörda lingon och skysås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar