Idag gjorde jag en röd variant på kålpudding, liten skillnad i smak. mer i utseende!
Ingredienser till 4 portioner
- 500 g rödkål
- 2 rödlökar
- 2 msk smör
- 1 msk sirap
- 1 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
Köttfärssmeten
- 500 g fläskfärs
- 1 dl ströbröd (eller en riven kokt potatis)
- 1 ägg
- 2½ dl mjölk
- salt, nymalen vitpeppar och kryddpeppar
Gör så här:
- Skär bort stocken i kålen och skär den sedan i små bitar. Tärna rödlöken grovt. Bryn kål och lök i smör i en stekgryta. Ringla över sirap och tillsätt buljongtärning och vatten. Låt kålen eftersteka under lock tills den är mjuk.
- Låt ströbrödet svälla i mjölken. Tillsätt ägg, färs och kryddor. Blanda väl. Blanda i 2/3 av den avsvalnade kålen.
- Bred ut smeten i en smord ugnsform och täck med resten av kålen. Grädda i 200 grader cirka 40 minuter.
- Servera med kokt potatis, rostade morötter, rårörda lingon och skysås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar