Gnocchi med grönsaker
Ingredienser till 2 portioner
- 1 påse gnocchi (potatispasta)
- ½ aubergine
- 1 röd eller gul paprika
- ½ rödlök
- ½ pkt vita bönor
- 1 hackad vitlöksklyfta
- rivet skal av ½ citron
- 2 msk finhackad persilja
- salt och nymalen svartpeppar
- en nypa chiliflakes
- riven parmesanost eller annan lagrad hårdost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär aubergine och paprika i grova bitar. Klyfta löken. Lägg alltsammans i en ugnsform. Blanda med olivolja, chiliflakes, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen tills grönsakerna fått färg (ca 20 minuter).
- Koka gnochin enligt anvisningarna på förpackningen, men förkorta tiden med ½ minut. Häll av vattnet och låt gnocchin rinna av ordentligt.
- Häll av och skölj bönorna. Fräs gnocchin med vitlök och bönor i olivolja tills allt fått fin färg.
- Blanda gnocchiblandningen med grönsakerna och rivet citronskal. Mal över lite svartpeppar och toppa med persilja och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar