måndag 13 januari 2020

Gnocchi med grönsaker



Ingredienser till 2 portioner

  • 1 påse gnocchi (potatispasta)
  • ½ aubergine
  • 1 röd eller gul paprika
  • ½ rödlök
  • ½ pkt vita bönor
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • rivet skal av ½ citron
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en nypa chiliflakes
  • riven parmesanost eller annan lagrad hårdost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär aubergine och paprika i grova bitar. Klyfta löken. Lägg alltsammans i en ugnsform. Blanda med olivolja, chiliflakes, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen tills grönsakerna fått färg (ca 20 minuter).
  3. Koka gnochin enligt anvisningarna på förpackningen, men förkorta tiden med ½ minut. Häll av vattnet och låt gnocchin rinna av ordentligt.
  4. Häll av och skölj bönorna. Fräs gnocchin med  vitlök och bönor i olivolja tills allt fått fin färg.
  5. Blanda gnocchiblandningen med grönsakerna och rivet citronskal. Mal över lite svartpeppar och toppa med persilja och riven parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar