Spanska oliver med citronfyllning ger grytan extra smak. |
4 portioner
- 1 färsk kyckling (ca1,3 kg)
- 1 gul lök
- 1 pkt bacon
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 brk körsbärstomater
- 1 lagerblad
- några kvistar färsk oregano
- 2 kvistar rosmarin
- 1 kanelstång
- olja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk pressad citron
- 2 dl gröna oliver med citron
Gör så här:
- Stycka kycklingen (spara skrov och vingar till buljong vid ett senare tillfälle)
- Skala och finhacka löken. Tärna bacon och fräs allt mjukt i olja i en stor gryta.
- Repa bladen av rosmarinkvistarna och oreganon om kvistarna är grova. Hacka örterna fint.
- Rör ner vin i grytan och koka någon minut. Tillsätt tomater, fond och kryddor. Låt småkoka.
- Stek kycklingdelarna med skinnsidan neråt i en stekpanna tills skinnet är gyllenbrunt.
- Lägg kycklingen i tomatgrytan med skinnsidan upp. Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten och häll skyn i grytan.
- Koka alltsammans ca 25 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. Toppa med oliverna.
- Servera grytan med ugnsrostade potatishalvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar