tisdag 24 mars 2015

Pasta al forno med lax

 

 

5 portioner

  • 500 g pennepasta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk ströbröd
  • lite smör till formen

Fyllning

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 300 g frusen bladspenat
  • 250 g kvarg
  • rivet skal av en citron
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen vitpeppar
  • olja att fräsa i

Béchamelsås

  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • salt och nymalen vitpeppar

Klart för ugnen

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader. Börja med béchamelsåsen. Fräs mjölet i smör och vispa i mjölken. Låt såsen koka i cirka 5 minuter och smaksätt med salt och vitpeppar. Vispa då och då så att såsen inte bränner i botten.
  2. Tina spenaten. Dela laxen i små kuber och stek dem sakta i lite olja. Blanda ner spenaten och stek ytterligare någon minut. Blanda försiktigt ner kvarg, lagrad ost och citronskal. Se till så att laxen inte mosas sönder. Smaksätt med salt, peppar och vitlök.
  3. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, men korta koktiden med ett par minuter.
  4. Smörj en ugnsform och lägg i hälften av pastan. Fördela hälften av fyllningen och hälften av såsen över. Fortsätt med resten av pastan, fyllningen och såsen. Strö över parmesan och lite ströbröd.
  5. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  6. Servera med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar