onsdag 25 mars 2015

Våfflor




Våffeldag och självklart blev det våfflor till kaffet. Det finns massor av olika våffelrecept, men jag föredrar smet med ägg. Servera med vispad grädde eller glass och en god sylt!

8 st

  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 msk socker
  • 2 ägg
  • 4 dl standardmjölk
  • 100 g smält smör


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt hälften av mjölken. Fortsätt med ägg och resten av mjölken.
  2. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret. Låt gärna smeten svälla någon timme innan det är dags att grädda.
  3. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
  4. Grädda och servera med grädde eller glass och god sylt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar