tisdag 3 mars 2015

Pestogratinerad torsk på potatisbädd




Använd gärna torskrygg eller vik tunnare filéer dubbla.

2 portioner

  • 350 g torskrygg eller torskfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ brk pesto genovese
  • 400 g fast potatis
  • 1 stor tomat
  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Tvätta potatisen, men skala inte. Skiva den tunt på mandolin. Skölj och torka potatisskivorna.
  2. Stek potatisskivorna i omgångar i lite smör och bred ut dem i botten av en ugnsform. Skiva tomaten i tunna skivor och lägg dem  ovanpå potatisen. Salta och mal lite svartpeppar över.
  3. Värm ugnen till 150 grader. Sätt in formen mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  4. Dela torsken i portionsbitar och salta. Låt stå i cirka 20 minuter.
  5. Stek torsken i smör i stekpanna.
  6. Lägg torsken på potatisbädden och bred över pesto.
  7. Ställ in formen mitt i ugnen ytterligare en stund tills fisken har en innertemperatur på cirka 50 grader (använd stektermometer). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar