Använd gärna torskrygg eller vik tunnare filéer dubbla.
2 portioner
- 350 g torskrygg eller torskfilé
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ brk pesto genovese
- 400 g fast potatis
- 1 stor tomat
- smör till stekning
Gör så här:
- Tvätta potatisen, men skala inte. Skiva den tunt på mandolin. Skölj och torka potatisskivorna.
- Stek potatisskivorna i omgångar i lite smör och bred ut dem i botten av en ugnsform. Skiva tomaten i tunna skivor och lägg dem ovanpå potatisen. Salta och mal lite svartpeppar över.
- Värm ugnen till 150 grader. Sätt in formen mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Dela torsken i portionsbitar och salta. Låt stå i cirka 20 minuter.
- Stek torsken i smör i stekpanna.
- Lägg torsken på potatisbädden och bred över pesto.
- Ställ in formen mitt i ugnen ytterligare en stund tills fisken har en innertemperatur på cirka 50 grader (använd stektermometer).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar