Salta och peppra köttet. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och bryn köttet i omgångar. Lägg i en skål och ställ åt sidan. Häll vinet i grytan och fräs ur smakerna. Häll vinet över köttet och ställ åt sidan.
Häll i resten av oljan i grytan och tillsätt den hackade gula löken. Stek under lock i 10 minuter tills löken är helt mjuk. Dra skinnet av chorizon och skär den i skivor. Tillsätt chorizo och vitlök. Låt steka i ett par minuter. Rör i paprikapulver och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt därefter tomatpuré, tomater, buljong, kött och vin. Tillsätt örtkryddorna och låt sjuda utan lock i 1 timme.
Koka upp vinäger och socker i en liten gryta och reducera ner till ungefär 1 tsk. Rör ner reduktionen i grytan tillsammans med oliverna. Låt sjuda ytterligare en halvtimme utan lock tills köttet är mört.
Smaka av med ytterligare salt och peppar och servera med t. ex. potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar