fredag 30 januari 2015

Aioli med saffran



I kväll blir det skaldjur: räkor, havskräftor och krabbklor. Till detta har jag gjort en snabb aioli med saffran. Dessutom serveras naturligtvis kaviargrädde à la svärmor (recept till den har jag redan haft på bloggen, du hittar den under rubriken "tillbehör").


Ingredienser

  • 1 ägg (obs hela ägget)
  • 2 dl neutral olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 kuvert saffran
  • salt och nymalen vitpeppar


Gör så här:

  1. Mät upp alla ingredienser i en hög blandningsskål (en sådan hör ofta till mixerstaven). Se till att alla ingredienser håller samma temperatur så att aiolin inte spricker.
  2. Kör ihop allt några sekunder med mixerstaven.
  3. Smaka av med salt och peppar. KLART!

Kaviargrädde och aioli med saffran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar