fredag 2 januari 2015

Broccolipaj




Så här efter alla helger med mycket mat känns det bra med en vegetarisk paj på fredagskvällen. Broccoli är en fantastisk, nyttig och användbar grönsak.

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 40 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 300 g broccoli - går bra med fryst lättinad
  • 150 g riven lagrad ost

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt och nymalen vitpeppar


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör mjöl, bakpulver, salt och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen.
  3. Kavla och lägg degen i en pajform (ca 24 cm).
  4. Lägg i broccolin skuren i mindre bitar och strö över den rivna osten,
  5. Vispa ihop äggstanningen och häll den över pajen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
  7. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar