torsdag 15 januari 2015

Godaste bullen





Detta är mina absolut godaste bullar. Ägg i degen och jättegod fyllning.

30 stycken

  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 6 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Till pensling

  • 1 uppvispat ägg
  • flagad mandel
  • sockerlag (koka upp lika delar socker och vatten)

Gör så här:

  1. Smula jästen och häll över den fingervarma mjölken. Tillsätt 4 dl mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Arbeta in det rumsvarma smöret, sockret, äggen och till sist mjölet. Arbeta inte degen för mycket.
  3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  4. Ställ 30 folieformar på två plåtar. Dela fyllningen i två delar och lägg en liten klick i botten på varje form.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder. Dela varje längd i 15 bitar. Rulla degbitarna till små bollar och lägg i formarna. Tryck ner resten av fyllningen i mitten av bullarna (går lätt med två teskedar).
  6. Låt bullarna jäsa ca 40 minuter. Pensla med ägg och strö över flagad mandel. Grädda i 250 grader 8-10 minuter.
  7. Pensla med sockerlag så får du blanka fina bullar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar