Detta är mina absolut godaste bullar. Ägg i degen och jättegod fyllning.
30 stycken
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1 pkt jäst för söta degar
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 3 ägg
- 6 dl vetemjöl
Fyllning
- 150 g rumsvarmt smör
- 1½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
Till pensling
- 1 uppvispat ägg
- flagad mandel
- sockerlag (koka upp lika delar socker och vatten)
Gör så här:
- Smula jästen och häll över den fingervarma mjölken. Tillsätt 4 dl mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
- Arbeta in det rumsvarma smöret, sockret, äggen och till sist mjölet. Arbeta inte degen för mycket.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Ställ 30 folieformar på två plåtar. Dela fyllningen i två delar och lägg en liten klick i botten på varje form.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder. Dela varje längd i 15 bitar. Rulla degbitarna till små bollar och lägg i formarna. Tryck ner resten av fyllningen i mitten av bullarna (går lätt med två teskedar).
- Låt bullarna jäsa ca 40 minuter. Pensla med ägg och strö över flagad mandel. Grädda i 250 grader 8-10 minuter.
- Pensla med sockerlag så får du blanka fina bullar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar