Ännu en av dessa klassiska pastarätter. Det är omtvistat om gatflickan fått ge namn till rätten - gott är det i vilket fall som helst!
Förbered gärna såsen och servera tillsammans med nykokt pasta. Om du vill ha en vegetarisk rätt utesluter du sardellerna och tar lite fler oliver.
2 portioner
- 1 klyfta vitlök
- 1 burk krossad tomat av god kvalitet
- 1 msk kapris
- 3 sardellfiléer
- ½ dl kalamataoliver utan kärnor
- salt och nymalen svartpeppar
- en nypa socker
- 1½ msk olivolja
- 250 g färsk tagliatelle eller annan pasta
Gör så här:
- Finhacka vitlök och sardeller och fräs i olivolja. Passa noga!
- Tillsätt tomater, en nypa socker, kapris och oliver. Koka på låg värme under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med såsen.
- Servera med nyriven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar