måndag 26 januari 2015

Pasta putanesca





Ännu en av dessa klassiska pastarätter. Det är omtvistat om gatflickan fått ge namn till rätten - gott är det i vilket fall som helst!

Förbered gärna såsen och servera tillsammans med nykokt pasta. Om du vill ha en vegetarisk rätt utesluter du sardellerna och tar lite fler oliver.

2 portioner

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 burk krossad tomat av god kvalitet
  • 1 msk kapris
  • 3 sardellfiléer
  • ½ dl kalamataoliver utan kärnor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en nypa socker
  • 1½ msk olivolja
  • 250 g färsk tagliatelle eller annan pasta

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök och sardeller och fräs i olivolja. Passa noga!
  2. Tillsätt tomater, en nypa socker, kapris och oliver. Koka på låg värme under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med såsen.
  4. Servera med nyriven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar