Biffarna serveras med ugnsbakade potatisklyftor och tsatsiki. Om du inte får tag på lammfärs går det bra med nötfärs eller blandfärs.
4 portioner
- 6 hg lammfärs
- 2 ägg
- 150 g fetaost
- 20 svarta kalamataoliver utan kärnor
- ½ gul lök
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
Klyftpotatis
- 8 hg potatis av fast sort
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
Tsatsiki
- 1 slanggurka
- salt att strö över
- 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- nymalen svartpeppar
- riktigt god olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen men skala inte. Lägg klyftorna i ugnens långpanna. Salta, mal över svartpeppar och ringla över olivolja. Baka potatisen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
- Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Strö över salt och låt stå i 10 minuter. Krama ur vätskan och blanda gurkraspet med yoghurten. Riv vitlöksklyftorna och blanda i yoghurten. Smaka av med svartpeppar och ringla ned lite god olivolja.
- Blanda färsen med ägg, riven lök, smulad fetaost och hackade oliver till en smidig smet. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma färsen till små biffar. Stek biffarna i olivolja på medelstark värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar