måndag 12 januari 2015

Chokladkolakakor




En liten kaka till kaffet idag när det regnar och blåser i Göteborg.

Ingredienser till 25 kakor

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, socker och sirap riktigt poröst i en matberedare. Blanda vetemjöl. kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Sikta ner i smeten och arbeta snabbt ihop degen.
  3. Dela degen i två bitar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en  plåt med bakplåtspapper. Platta till ordentligt och räffla dem med en gaffel.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 18 minuter.
  5. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar. Låt kakorna svalna helt på plåten innan du lägger dem i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar