Hjortfilé |
Recept på nyårsaftonens huvudrätt!
4 portioner
- 600 g hjortfilé
Gör så här:
- Putsa och bryn filén i smör. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Baka av i ugn på 120 grader till innertemperatur 55 grader. Låt vila under folie innan du skär upp.
Blomkålsmos med tryffelsmak |
Ingredienser:
- ½ blomkålshuvud
- mjölk att koka i
- tryffelolja
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Dela blomkålen i små buketter och koka kålen mjuk i mjölk.
- Lyft upp blomkålen och mixa till en slät puré.
- Smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.
Portvinssås
Ingredienser:
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 msk smör
- 1 dl portvin
- 4 dl god köttfond
- 2 msk scherryvinäger
- salt och nymalen svartpeppar
- en klick smör att blanka av såsen med
Gör så här:
- Fräs löken i smör utan att den tar färg. Slå på fond och vin. Koka ihop cirka 15 minuter.
- Sila såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanka av med en klick smör före serveringen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar