Denna tarte serveras överallt i Frankrike. Då får man den oftast med en klick grädde, men jag serverar med hallonsås: koka upp frysta hallon tillsammans med lite vatten, socker efter smak och sila.
Tarten går bra att baka dagen innan den ska ätas. Den går också bra att frysa.Botten
- 2½ dl vetemjöl
- 2½ msk socker
- 75 g smör
- 2½ msk iskallt vatten
Fyllning
- 3 ägg
- 3 dl siktat florsocker
- 125 g smält smör
- saften av två citroner
Gör så här:
- Gör degen till botten först. Nyp ihop smöret med mjöl och socker. Slå på vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Det går också bra att använda matberedare. Låt degen vila i kylen minst 1 timme.
- Kavla degen tunt och lägg den i en rund pajform (27 cm), gärna med löstagbar botten. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formen i frysen ca 15 minuter. Detta hjälper till så att degen inte rasar ner från kanten. Grädda i 200 grader cirka 15 minuter.
- Blanda ihop fyllningen.
- Häll fyllningen i kakformen och fortsätt grädda ytterligare 15 minuter.
- Låt kakan svalna. Sikta över florsocker före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar