lördag 10 januari 2015

Ljust bröd med mandel




Ett gott bröd som blir extra saftigt med durumvetemjöl.

Ingredienser till 2 runda bröd

  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 1 tsk salt
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i degblandarens bunke. Häll i vattnet och rör om så att jästen löser sig. Häll i de övriga ingredienserna och arbeta degen i maskinen cirka 5 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa i 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två runda bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt med vass kniv. Låt bröden jäsa under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter). Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  3. Pensla bröden med vatten och strö över lite mjöl. Grädda cirka 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar