torsdag 29 januari 2015

Tortilla Española




Här är det inte fråga om det mexikanska tortillabrödet utan om en spansk potatisomelett - Tortilla España. I Spanien kan man överallt köpa färdiga vacuumförpackade tortillas. Spanjorerna äter den både kall och varm eller som små tapasbitar till ett glas sherry fino. Jag serverar den gärna till lunch tillsammans med en sallad.

4 portioner

  • 4 stora potatisar
  • 1 stor lök
  • 5 ägg
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar


Gör så här:

  1. Skala och skär lök och potatis i tunna skivor. Stek dem mjuka i rikligt med olivolja utan att de tar färg. Använd gärna lock under slutet av stekningen. Salta och peppra.
  2. Lägg potatis och lök i en skål. Vispa upp äggen och blanda med potatis och lök.
  3. Häll lite olivolja i en stekpanna och häll i potatisblandningen. Stek på låg värme.
  4. När allt börja få färg vänder du tortillan med hjälp av ett lock eller en tallrik. Häll i lite olivolja i stekpannan innan du släpper ner tortillan och steker andra sidan,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar