Här kommer recepten på nyårsaftonens förrätt
|
Mandelpotatissoppa |
4 portioner
- ½ silverlök
- 300 g mandelpotatis
- smör att fräsa i
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- gräslök att toppa med
Gör så här:
- Hacka löken. Skala och skiva potatisen. Fräs löken i lite smör och lägg i potatisen. Häll på kycklingbuljongen och koka under lock i 20 minuter tills potatisen är mjuk.
- Mixa med mixerstav. Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan i glas och toppa med lite finskuren gräslök
|
Löjromstoast |
Ingredienser
- 2 skivor formbröd
- smör till stekning
- 30 g löjrom
- 2 msk hackad rödlök
- 2 msk crème fraiche
Gör så här:
- Kantskär och halvera brödskivorna. Stek i smör på hör värme. Lägg på en liten sked av vardera löjrom, rödlök och crème fraiche.
|
Gratinerad havskräfta |
Ingredienser
- 2 havskräftor
- 3 msk smör
- 1/4 citron, zest och saft
- 1 msk riven västerbottensost
- hackad dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Mosa ihop smör, citronsaft och skal samt västerbottensost och hackad dill.
- Dela kräftorna på längden och bred på smöret. Gratinera i ugnen ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar