fredag 2 januari 2015

Mandelpotatissoppa, löjromstoast och havskräfta

Här kommer recepten på nyårsaftonens förrätt
 
 

 
Mandelpotatissoppa


4 portioner

  • ½ silverlök
  • 300 g mandelpotatis
  • smör att fräsa i
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • gräslök att toppa med

Gör så här:

  1. Hacka löken. Skala och skiva potatisen. Fräs löken i lite smör och lägg i potatisen. Häll på kycklingbuljongen och koka under lock i 20 minuter tills potatisen är mjuk.
  2. Mixa med mixerstav. Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp soppan i glas och toppa med lite finskuren gräslök
Löjromstoast

Ingredienser

  • 2 skivor formbröd
  • smör till stekning
  • 30 g löjrom
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här:

  1. Kantskär och halvera brödskivorna. Stek i smör på hör värme. Lägg på en liten sked av vardera löjrom, rödlök och crème fraiche.
Gratinerad havskräfta

Ingredienser

  • 2 havskräftor
  • 3 msk smör
  • 1/4 citron, zest och saft
  • 1 msk riven västerbottensost
  • hackad dill

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mosa ihop smör, citronsaft och skal samt västerbottensost och hackad dill.
  3. Dela kräftorna på längden och bred på smöret. Gratinera i ugnen ca 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar