Barnens favorit, och mycket bättre än fiskpinnar!
2 portioner
- 400 g fiskfiléer (t.ex torsk, kolja, sej)
- 1 ägg
- mjöl och panko eller ströbröd till panering
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Kall sås
- 1½ dl turkisk yoghurt eller gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl hackade örter t ex dill, persilja, gräslök
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet.
- Byxa fisken och dela den i portionsbitar. Vik eventuellt fiskfiléerna dubbla om de är tunna. Salta och peppra. Dubbelpanera fisken i mjöl, ägg och pankoströbröd (eller vanligt ströbröd).
- Stek på låg värme tills fisken är gyllenbrun och genomstekt.
- Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar