tisdag 13 januari 2015

Panerad fisk med kall sås




Barnens favorit, och mycket bättre än fiskpinnar!


2 portioner

  • 400 g fiskfiléer (t.ex torsk, kolja, sej)
  • 1 ägg
  • mjöl och panko eller ströbröd till panering
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Kall sås

  • 1½ dl turkisk yoghurt eller gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackade örter t ex dill, persilja, gräslök

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet.
  2. Byxa fisken och dela den i portionsbitar. Vik eventuellt fiskfiléerna dubbla om de är tunna. Salta och peppra. Dubbelpanera fisken i mjöl, ägg och pankoströbröd (eller vanligt ströbröd).
  3. Stek på låg värme tills fisken är gyllenbrun och genomstekt.
  4. Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar