Gulaschsoppa med våffelsmörgås
4 portioner
- 300 g grytbitar av fläskkött
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 liter köttbuljong av tärning eller koncentrerad fond
- 2 tsk stött kummin
- 4 potatisar
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att fräsa i
Våffelsmörgåsar
- 8 skivor formbröd
- smör
- 8 skivor ost
- 4 skivor skinka
Gör så här:
- Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i lite smör och låt löken fräsa med mot slutet.
- Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin och buljong. Koka soppan under lock cirka 20 minuter.
- Skala och tärna potatisen. Lägg tärningarna i soppan och koka ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt.
- Bred lite smör på brödskivorna och lägg på ost och skinka på 4 av skivorna. Lägg ihop och stek brödet i våffeljärnet någon minut.
- Dela smörgåsarna på diagonalen före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar