torsdag 22 januari 2015

Gulaschsoppa med våffelsmörgås

 

4 portioner

  • 300 g grytbitar av fläskkött
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter köttbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 tsk stött kummin
  • 4 potatisar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att fräsa i


Våffelsmörgåsar

  • 8 skivor formbröd
  • smör
  • 8 skivor ost
  • 4 skivor skinka

Gör så här:

  1. Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i lite smör och låt löken fräsa med mot slutet.
  2. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin och buljong. Koka soppan under lock cirka 20 minuter.
  3. Skala och tärna potatisen. Lägg tärningarna i soppan och koka ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt.
  4. Bred lite smör på brödskivorna och lägg på ost och skinka på 4 av skivorna. Lägg ihop och stek brödet i våffeljärnet någon minut.
  5. Dela smörgåsarna på diagonalen före serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar