1 liter köttbuljong av tärning eller koncentrerad fond
2 tsk stött kummin
4 potatisar
salt och nymalen svartpeppar
smör att fräsa i
Våffelsmörgåsar
8 skivor formbröd
smör
8 skivor ost
4 skivor skinka
Gör så här:
Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i lite smör och låt löken fräsa med mot slutet.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin och buljong. Koka soppan under lock cirka 20 minuter.
Skala och tärna potatisen. Lägg tärningarna i soppan och koka ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt.
Bred lite smör på brödskivorna och lägg på ost och skinka på 4 av skivorna. Lägg ihop och stek brödet i våffeljärnet någon minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar