God strömming där ansjovisen ger extra smak |
4 portioner
- 600 g strömmingsfiléer
- salt
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- 2 msk tomatpuré
- 1 liten burk ansjovisfilé
- nymalen vitpeppar
- 3 msk ströbröd
- några klickar smör
Redo för ugnen |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Salta lätt på köttsidan.
- Smöra en ugnsfast form. Rulla ihop strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen.
- Vispa ihop grädde och tomatpuré och mal i lite vitpeppar. Häll blandningen över strömmingen.
- Lägg bitar av ansjovis över strömmingen och strö över ströbröd. Klicka över lite smör.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera med potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar