tisdag 20 januari 2015

Strömmingslåda med ansjovis

God strömming där ansjovisen ger extra smak

 

4 portioner

  • 600 g strömmingsfiléer
  • salt
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liten burk ansjovisfilé
  • nymalen vitpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • några klickar smör

Redo för ugnen

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Salta lätt på köttsidan.
  2. Smöra en ugnsfast form. Rulla ihop strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen.
  3. Vispa ihop grädde och tomatpuré och mal i lite vitpeppar. Häll blandningen över strömmingen.
  4. Lägg bitar av ansjovis över strömmingen och strö över ströbröd. Klicka över lite smör.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Servera med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar