onsdag 14 januari 2015

Toscansk bondsoppa




En värmande och matig soppa. Servera med ett gott bröd och nyriven parmesanost.

4 portioner

  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 3 selleristjälkar
  • 3 morötter
  • 150 g vitkål
  • 1 burk cocktailtomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 burk matvete
  • 1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong om du vill ha soppan helt vegetarisk)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att ringla över

Gör så här:

  1. Hacka persiljan. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och morötter i bitar. Strimla vitkålen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter
  2. Tillsätt tomaterna med spad, sköljda bönor och avrunnen matvete. Häll i buljong och sjud i 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar och ringa lite olivolja över. Toppa med lite finskuren persilja. Servera med nyriven parmesan och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar