En värmande och matig soppa. Servera med ett gott bröd och nyriven parmesanost.
4 portioner
- 1 knippe bladpersilja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 rödlökar
- 3 selleristjälkar
- 3 morötter
- 150 g vitkål
- 1 burk cocktailtomater
- 3 msk olivolja
- 1 burk stora vita bönor
- 1 burk matvete
- 1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong om du vill ha soppan helt vegetarisk)
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att ringla över
Gör så här:
- Hacka persiljan. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och morötter i bitar. Strimla vitkålen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter
- Tillsätt tomaterna med spad, sköljda bönor och avrunnen matvete. Häll i buljong och sjud i 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar och ringa lite olivolja över. Toppa med lite finskuren persilja. Servera med nyriven parmesan och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar