söndag 11 januari 2015

Kyckling Marengo





Napoleon lär ha ätit den här rätten efter slaget i Marengo år 1800. Servera grytan med ett gott nybakat bröd att suga upp såsen med.

4 portioner

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
  • 8 medelstora potatisar
  • 250 g skogschampinjoner
  • 12 små steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 burk hela tomater av god kvalitet
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ dl hackad färsk oregano

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skär potatisen i grova bitar. Ansa och dela champinjonerna om de är stora. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken.
  2. Fräs champinjonerna i lite av oljan i en stor gryta. Ta upp champinjonerna och bryn kycklingdelarna i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt potatis, steklök och vitlök och bryn ytterligare en stund. Häll på tomater, buljong och vin och koka på låg värme under lock i cirka 25 minuter.
  3. Lägg i champinjonerna och oregano och låt allt bli varmt. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar