fredag 16 januari 2015

Renskav med kantareller




Den här rätten gör jag gärna på hösten när den färska svampen finns att plocka Så här års får det bli en burk kantareller från butiken. Servera med rårörda lingon. Jag har alltid lingon i frysen som jag rör ut med lite socker.

2 portioner

  • 1 pkt renskav
  • 1 röd lök
  • 1 burk kantareller eller 200g färsk svamp
  • 1½ dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekningen

Rårörda lingon

Gör så här:

  1. Halvera och skiva rödlöken i tunna båtar. Fräs svamp och röd lök i smör i en stekgryta.
  2. Stek renskavet i en stekpanna med smör och lägg i grytan allt eftersom det blir klart.
  3. Häll i grädden och koka upp. Salta och peppra.
  4. Servera grytan med ett gott potatismos och rårörda lingon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar