Ytterligare en pajvariant! Här har jag använt det klassiska pajskalet, men det går lika bra med den magrare variant som jag hade till broccolipajen.
Pajskal:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- ½ tsk salt
- 3 msk vatten
Fyllning
- 100 g lagrad ost i tärningar
- 200 g skalade räkor (500 g med skal)
- 1 burk musslor i vatten
- 100 g crabsticks skurna i bitar
- 1 dl hackad dill
Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl gräddfil
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Kör ihop pajen i en matberedare. Tryck ut pajen i en pajform och ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Fyll pajen med ingredienserna till fyllningen. Vispa samman äggstanningen och häll den över. Sätt in pajen mitt i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda cirka 1 timme.
- Låt pajen svalna en liten stund och servera med en grönsallad.
Ikväll ska jag prova din skaldjurspaj som verkar väldigt god!
SvaraRadera:-)
Skaldjur i augusti är en klassiker! Hoppas det smakade.
Radera