En kycklinggryta med indiska smaker. Välj mängd kryddor efter hur mycket hetta du vill ha. Servera med basmatiris, naanbröd och raita.
4 portioner
- 1 kyckling (ca 1,3 kg)
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja att steka i
- 3 msk curry
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk chutney
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk garam masala
- en bit färsk ingefära
- 1 röd chili
- 2 msk kinesisk soja
- 2½ dl kokosmjölk
Gör så här:
- Dela kycklingen i 8-10 bitar. Salta och peppra och ställ åt sidan.
- Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran och skiva chilifrukten (ta ev bort fröna om du vill ha mindre hetta).
- Hetta upp olja i en stor stekgryta tillsammans med curryn. Bryn kyckingdelarna.
- Tillsätt övriga kryddor, chutney och soja. Häll till sist ner kokosmjölken och låt alltsammans koka ca 30 minuter.
- Smaka eventuellt av med mer kryddor.
- Servera med basmatiris, raita och nybakat naanbröd (recept finns här på bloggen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar