söndag 19 mars 2017

Indisk kycklinggryta med kokosmjölk



En kycklinggryta med indiska smaker. Välj mängd kryddor efter hur mycket hetta du vill ha. Servera med basmatiris, naanbröd och raita.

4 portioner

  • 1 kyckling (ca 1,3 kg)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk chutney
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • en bit färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2½ dl kokosmjölk

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran och skiva chilifrukten (ta ev bort fröna om du vill ha mindre hetta).
  3. Hetta upp olja i en stor stekgryta tillsammans med curryn. Bryn kyckingdelarna.
  4. Tillsätt övriga kryddor, chutney och soja. Häll till sist ner kokosmjölken och låt alltsammans koka ca 30 minuter.
  5. Smaka eventuellt av med mer kryddor.
  6. Servera med basmatiris, raita och nybakat naanbröd (recept finns här på bloggen).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar