torsdag 9 mars 2017

Senapsfalu med äpplen




Det blir aldrig för många variationer på falukorv. Den här rätten är en praktisk ugnsgratäng där allt ligger i en form. Servera lite grönsaker till så är rätten komplett. Idag serverar jag vinterns kålsallad!

Ingredienser till 4 portioner

  • 7 hg falukorv
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 1-2 äpplen (helst svenska)
  • 1 röd lök
  • 5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 msk grov dijonsenap
  • 2 msk vanlig svensk senap
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatisen i skivor.
  3. Kärna ur och skär äpplena i skivor (behöver inte skalas om du har svenska äpplen)
  4. Skala och halvera löken. Skär den i tunna skivor.
  5. Skär korven i skivor.
  6. Varva korv, potatis. äpple och lök i en ugnsform.
  7. Vispa ihop gräddmjölk med senap och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över korven.
  8. Sätt in formen mitt i ugnen och låt den grädda ca 60 minuter.
  9. Rätten går bra att laga en dag innan och värma i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar