Det blir aldrig för många variationer på falukorv. Den här rätten är en praktisk ugnsgratäng där allt ligger i en form. Servera lite grönsaker till så är rätten komplett. Idag serverar jag vinterns kålsallad!
Ingredienser till 4 portioner
- 7 hg falukorv
- 1 kg potatis (mjölig sort)
- 1-2 äpplen (helst svenska)
- 1 röd lök
- 5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
- 2 msk grov dijonsenap
- 2 msk vanlig svensk senap
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär potatisen i skivor.
- Kärna ur och skär äpplena i skivor (behöver inte skalas om du har svenska äpplen)
- Skala och halvera löken. Skär den i tunna skivor.
- Skär korven i skivor.
- Varva korv, potatis. äpple och lök i en ugnsform.
- Vispa ihop gräddmjölk med senap och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över korven.
- Sätt in formen mitt i ugnen och låt den grädda ca 60 minuter.
- Rätten går bra att laga en dag innan och värma i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar