onsdag 5 maj 2021

Potatisskaka med falukorv

 

Allt i ett! Servera med en blandad sallad och du har en riktigt smaskig middag. 


Ingredienser till 2 portioner

  • ½ kg mjölig potatis
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 100 g riven lagrad ost
  • 2 dl grädde eller gräddmjölk
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 4 hg falukorv

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsform. Skala potatisen och skiva den på mandolin.
  2. Blanda den rivna osten med grädde, vitlök, salt, peppar och hälften av senapen.
  3. Lägg potatisen i ugnsformen och häll över gräddblandningen, men spara ca ½ dl till senare.
  4. Grädda potatiskakan i en halvtimme mitt i ugnen, känn med en sticka att potatisen är nästan mjuk.
  5. Skiva korven och bred lite senap på varje skiva.
  6. Tag ut formen och lägg på korvskivorna. Slå över det sista av grädden.
  7. Grädda ytterligare 10-15 minuten tills korvskivorna fått färg.
  8. Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar