lördag 12 juli 2014

Lax i foliepaket

Igår grillade vi lax i foliepaket - ett fantastiskt sätt att grilla fisk och behålla alla smakerna i paketet!

Till 2 portioner behöver du:

400 g laxfilé utan skinn
2 knipplökar
1 fänkålsstånd
2 knippmorötter
1 msk skånsk senap
2 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
rivet skal av ½ citron

Senapskräm:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk skånsk senap
ev salt och nymalen svartpeppar

Rör ihop ingredienserna till senapskrämen och ställ i kylen.

Riv till två dubbla folieark. Pensla lite olja på vardera arket. Fördela lax, tunt skuren fänkål, halverade knipplökar och morötter delade på längden på de smorda foliearken. Bred senap på laxen. Ringla över lite olja. Salta, peppra och riv citronskal över.

Vik ihop paketen noga och lägg dem på grillen (lägg dem lite på sidan där värmen inte är så het). Kontrollera efter 15 minuter att laxen är klar och grönsakerna mjuka men med lite tuggmotstånd.

Servera laxen med senapskrämen och nykokt färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar