onsdag 30 juli 2014

Vegetarisk lasagne med svartkål



Svartkål är en smakrik kålsort som används i Italien. Vi hittar den också i välsorterade mataffärer. Om du inte får tag på den kan du använda grönkål i stället, men prova svartkål om du hittar den!
 
 





4 portioner

Svartkålen

  • 200 g svartkål
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 200 g fetaost

 

 



Béchamelsås

  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl standardmjölk
  • salt och nymalen vitpeppar

Till formen

  • 12 lasagneplattor
  • 1 dl riven parmesanost

  1. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med mjölken och låt såsen koka sakta cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj svartkålen noga. Ta bort mittnerven om den är kraftig. Torka kålen och dela i mindre bitar. Fräs löken i olivolja och tillsätt kålen och låt fräsa en stund tills kålen faller ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Varva lasagneplattor, svartkål, smulad fetaost och sås. Låt första och sista lagret vara sås. Avsluta med riven parmesan. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 45 minuter. Servera med en grönsallad.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar