Svartkål är en smakrik kålsort som används i Italien. Vi hittar den också i välsorterade mataffärer. Om du inte får tag på den kan du använda grönkål i stället, men prova svartkål om du hittar den!
4 portioner
Svartkålen
- 200 g svartkål
- 1 finhackad gul lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
- 200 g fetaost
Béchamelsås
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 7 dl standardmjölk
- salt och nymalen vitpeppar
Till formen
- 12 lasagneplattor
- 1 dl riven parmesanost
- Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med mjölken och låt såsen koka sakta cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj svartkålen noga. Ta bort mittnerven om den är kraftig. Torka kålen och dela i mindre bitar. Fräs löken i olivolja och tillsätt kålen och låt fräsa en stund tills kålen faller ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Varva lasagneplattor, svartkål, smulad fetaost och sås. Låt första och sista lagret vara sås. Avsluta med riven parmesan. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 45 minuter. Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar