måndag 21 juli 2014

Kycklingbuljong

Om du sparat ett par kycklingskrov efter kycklingmiddagar har du en utmärkt grund till en god och användbar buljong. Det tar lite tid på spisen, men grytan klarar sig själv medan du gör något annat.

Ingredienser:

  • Skrov och vingar från 2 kycklingar
  • 2 liter vatten
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 3 stjälkar selleri
  • 2 lagerblad - helst färska
  • 3 kvistar persilja
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1½ tsk salt
Skölj kycklingdelarna. Lägg dem i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och skumma väl. Lägg i grönsakerna i grova bitar och låt alltsammans koka 2 - 3 timmar.





Sila alltsammans och koka buljongen tills ungefär hälften återstår.




Buljongen håller ett par dagar i kylen, och går utmärkt att frysa i mindre burkar för senare användning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar