Tillsammans med en pasta med extra allt blir laxen en smakrik rätt. Idag kommer barnbarnen på lunch så då serveras alla ingredienserna var för sig - ingen blandning, då kan alla ta det som smakar!
4 portioner
- 4 bitar laxfilé utan skinn à 125-150 g
- rivet skal av en citron
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- olja att pensla med
Till pastan
- 500 g pasta fylld med spenat och ricotta
- 1 dl pesto
- 30 urkärnade kalamataoliver
- 10-15 små plommontomater
- 2 avokador
- salt till kokvattnet
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Pensla med olivolja. Strö på salt och rivet skal av en citron och mal över svartpeppar. Baka av i ugnen cirka 15 minuter. Laxen ska fortfarande vara "glasig" i mitten.
- Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten så länge som det står på förpackningen
- Dela oliver och tomater i halvor. Skär avokadon i grova bitar. Blanda den kokta pastan med pesto och grönsaker. Servera tillsammans med laxen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar