torsdag 31 juli 2014

Vardagslax med pasta




Tillsammans med en pasta med extra allt blir laxen en smakrik rätt. Idag kommer barnbarnen på lunch så då serveras alla ingredienserna var för sig - ingen blandning, då kan alla ta det som smakar!

4 portioner

  • 4 bitar laxfilé utan skinn à 125-150 g
  • rivet skal av en citron
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • olja att pensla med



Till pastan

  • 500 g pasta fylld med spenat och ricotta
  • 1 dl pesto
  • 30 urkärnade kalamataoliver
  • 10-15 små plommontomater
  • 2 avokador
  • salt till kokvattnet

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Pensla med olivolja. Strö på salt och rivet skal av en citron och mal över svartpeppar. Baka av i ugnen cirka 15 minuter. Laxen ska fortfarande vara "glasig" i mitten.
  2. Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten så länge som det står på förpackningen
  3. Dela oliver och tomater i halvor. Skär avokadon i grova bitar. Blanda den kokta pastan med pesto och grönsaker. Servera tillsammans med laxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar