fredag 1 augusti 2014

Korintkakor





Ännu en av de småkakor som hör sommaren till. Receptet kommer från min mormor, därav de noggranna viktmåtten.

40 stycken

  • 160 g rumsvarmt smör
  • 160 g socker
  • 1 ägg
  • 100 g sultanrussin eller korinter
  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  1. Rör smör och socker pösigt.
  2. Rör ner ägget.
  3. Blanda ner korinter eller hackade russin.
  4. Blanda vetemjölet med bakpulver och rör ner i smeten.
  5. Arbeta samman degen.
  6. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder. Skär varje längd i ca 20 bitar.
  7. Rulla varje bit till en boll och lägg bollarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till varje kaka med en gaffel.
  8. Grädda 10-13 minuter i 210 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar