|
Bakdags! |
Grahamsmjöl och rågmjöl ger de här bullarna god smak och fibrer.
Ingredienser till 16 bullar
- 25 g smör
- 50 g jäst
- 3 dl vatten
- 2 dl filmjölk
- 2 tsk salt
- 2 tsk socker
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 dl rågmjöl
- 9 dl vetemjöl
Till pensling
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Häll i vatten och filmjölk. Värm till fingervärme och häll blandningen över jästen och rör så att jästen löser sig.
- Blanda ner salt, socker, grahamsmjöl och rågmjöl. Arbeta ner det mesta av vetemjölet (ca 4 minuter i maskin). Strö över mjöl, plasta bunken och låt degen jäsa cirka 30 minuter.
- Slå upp degen på mjölat bakbord och knåda väl. Forma 16 bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Pensla bullarna med filmjölk och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
|
Jäs bullarna väl! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar