Klassisk husmanskost till middag idag! |
5 portioner
Ingredienser
- ½ kålhuvud (ca 400 g)
- 2 msk smör
- 1 msk sirap
- 1 dl vatten
- salt
Köttfärssmeten
- 500 g fläskfärs eller blandfärs
- 1 dl ströbröd
- ½ riven gul lök
- 1 ägg
- 2½ dl mjölk
- salt, nymalen vitpeppar och kryddpeppar
- Skär bort stocken i vitkålen och skär sedan kålen i små bitar. Bryn kålen i smör i en stekgryta. Ringla över sirap och salta, Häll på vatten och låt eftersteka under lock tills kålen är mjuk.
- Låt ströbrödet svälla i mjölken. Tillsätt ägg, lök, färs och kryddor. Blanda väl men inte för länge. Blanda i 2/3 av den avsvalnade kålen.
- Bred ut smeten i en smord ugnsform och täck med resten av kålen. Grädda i 200 grader cirka 40 minuter.
- Servera med kokt potatis, rårörda lingon och skysås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar