Nu står basilikan frodig på min balkong! En kall basilikasås passar bra både till fisk och kyckling. Servera fisken med kokt potatis och lätt kokta sockerärter.
4 portioner
- 4 portionsskivor laxfilé utan skinn
- färskpressad rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxskivorna i en smord ugnsfast form och pensla dem med kallpressad rapsolja. Salta och peppra.
- Baka av laxen mitt i ugnen i 12 - 15 minuter.
Basilikasås
- 1 kruka basilika
- 1 dl grovt riven parmesanost
- 2 dl lätt crème fraiche
- en skvätt mjölk
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Plocka basilikabladen och lägg dem i en blender tillsammans med parmesan och crème fraiche. Mixa. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaksätt med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar