tisdag 19 augusti 2014

Ugnsbakad lax med kall basilikasås




Nu står basilikan frodig på min balkong! En kall basilikasås passar bra både till fisk och kyckling. Servera fisken med kokt potatis och lätt kokta sockerärter.
 
 

4 portioner

  • 4 portionsskivor laxfilé utan skinn
  • färskpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxskivorna i en smord ugnsfast form och pensla dem med kallpressad rapsolja. Salta och peppra.
  2. Baka av laxen mitt i ugnen i 12 - 15 minuter.
 

 
 

Basilikasås

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • en skvätt mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Plocka basilikabladen och lägg dem i en blender tillsammans med parmesan och crème fraiche. Mixa. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaksätt med salt och peppar.
 
 
 
 

 



 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar