lördag 30 augusti 2014

Ansjovistorsk

Vår svenska ansjovis är en fantastisk krydda och ger här torskfilé en mustig smak.
 
 
 
 
 

 
 







4 portioner

  • 600 g torskfilé
  • 1 schalottenlök
  • 2½ dl gräddmjölk (jag brukar ta hälften grädde och hälften mjölk)
  • ½ burk ansjovisfiléer
  • 1 knippa dill
  • smör att steka i
  • nymalen vitpeppar

 

 

 

Gör så här:

  1. Byxa torskfilén så att alla ben är borta.
  2. Vik ihop fisken och stek den i smör cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Strö över finhackad schalottenlök och häll över gräddmjölken. Lägg också i ansjovisfiléerna. Koka samman ett par minuter.
  4. Smaksätt med nymalen vitpeppar och strö till sist över finskuren dill.
  5. Servera med kokt eller pressad potatis samt någon grönsak - exempelvis kokta ärter. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar