Vår svenska ansjovis är en fantastisk krydda och ger här torskfilé en mustig smak. |
4 portioner
- 600 g torskfilé
- 1 schalottenlök
- 2½ dl gräddmjölk (jag brukar ta hälften grädde och hälften mjölk)
- ½ burk ansjovisfiléer
- 1 knippa dill
- smör att steka i
- nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Byxa torskfilén så att alla ben är borta.
- Vik ihop fisken och stek den i smör cirka 2 minuter på varje sida.
- Strö över finhackad schalottenlök och häll över gräddmjölken. Lägg också i ansjovisfiléerna. Koka samman ett par minuter.
- Smaksätt med nymalen vitpeppar och strö till sist över finskuren dill.
- Servera med kokt eller pressad potatis samt någon grönsak - exempelvis kokta ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar