lördag 23 augusti 2014

Frittata med kantareller

Lätt lunchrätt!

Om du haft tur i svampskogen tar du färska kantareller, annars går det bra med en burk kantareller i vatten.

4 personer

  • 300 g kantareller i vatten eller färska i den mängd du önskar
  • 1 purjolök
  • 1½ dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 6 ägg
  • 2 dl riven ost, lagrad
  • smör till stekning

  1. Fräs svampen i smör i en ugnssäker stekpanna. Rör ner strimlad purjolök och tillsätt grädde, fond, salt och peppar. Låt koka ihop några minuter. Häll alltsammans i en bunke och låt svalna.
  2. Vispa ner äggen i svampröran. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Stek alltsammans i smör i stekpannan cirka 5 minuter tills frittatan börjar stelna. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen tills den får färg.
  4. Servera med sallad och eventuellt lite lufttorkad skinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar