Lätt lunchrätt! |
Om du haft tur i svampskogen tar du färska kantareller, annars går det bra med en burk kantareller i vatten.
4 personer
- 300 g kantareller i vatten eller färska i den mängd du önskar
- 1 purjolök
- 1½ dl grädde
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- salt och nymalen svartpeppar
- 6 ägg
- 2 dl riven ost, lagrad
- smör till stekning
- Fräs svampen i smör i en ugnssäker stekpanna. Rör ner strimlad purjolök och tillsätt grädde, fond, salt och peppar. Låt koka ihop några minuter. Häll alltsammans i en bunke och låt svalna.
- Vispa ner äggen i svampröran. Sätt ugnen på 250 grader.
- Stek alltsammans i smör i stekpannan cirka 5 minuter tills frittatan börjar stelna. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen tills den får färg.
- Servera med sallad och eventuellt lite lufttorkad skinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar