Härlig kycklingrätt med medelhavssmaker!
Ingredienser till 4 portioner
- 4 kycklingbröstfiléer
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 2½ dl gräddmjölk (2/3 grädde)
- ½ hönsbuljongtärning
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- rivet skal och saften av ½ citron
- ½ dl hackad bladpersilja
- 1 dl urkärnade svarta kalamataoliver
- smör att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra.
- Blanda gräddmjölk, buljongtärning, rosmarin och citronsaft. Rör ner citronskal, oliver och persilja.
- Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form och häll över gräddblandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med kokt potatis, citronklyftor och en grönsallad.
Rosmarin till kycklingen har jag på balkongen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar