söndag 17 augusti 2014

Citronkyckling med oliver


Härlig kycklingrätt med medelhavssmaker!

Ingredienser till 4 portioner

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2½ dl gräddmjölk (2/3 grädde)
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • rivet skal och saften av ½ citron
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 1 dl urkärnade svarta kalamataoliver
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra.
  2. Blanda gräddmjölk, buljongtärning, rosmarin och citronsaft. Rör ner citronskal, oliver och persilja.
  3. Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form och häll över gräddblandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  4. Servera med kokt potatis, citronklyftor och en grönsallad.


Rosmarin till kycklingen har jag på balkongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar