måndag 18 augusti 2014

Matmuffins




Matmuffins är ett bra tillbehör till soppa. Smaksättningen kan du variera efter tycke och smak.


12 stycken

  • 5 dl vetemjöl
  • 3½ dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk persillade
  • rivet skal av ½ citron
  • 3 ägg
  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 50 g fryst bladspenat

Smaksättning

  • ½ skivad rödlök
  • 12 soltorkade tomater
  • 75 g fetaost

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller dubbla muffinsformar på en bakplåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa samman ägg, vatten, yoghurt, olja och bladspenat (behöver inte tinas). Blanda äggblandningen med de torra ingredienserna och blanda väl.
  3. Fördela smeten i de 12 formarna. Stick ner smaksättningen (en skiva rödlök, en tärning fetaost och en soltorkad tomat i varje muffin). Grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter.

 

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för en bra och personlig matblogg, tycker att alla skulle tänka på att stoppa i sig rätt sorts mat. Som jag ser det är fel mat skadlig och leder till sjukdomar medan rätt mat skyddar mot sjukdomar.
    Kram Tobbe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du uppskattar min blog. Välkommen att fortsätta följa den!

      Radera