fredag 15 augusti 2014

Tapaspaj




En paj med inspiration från Spanien. Servera med gröna spanska oliver och en sallad.

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • ½ tsk salt
  • 3 msk kallt vatten
Purjolök och paprika




Chèvre

Fyllning

  • 1 liten purjolök
  • 200 g grillad inlagd paprika
  • lite olivolja att fräsa i
  • 100 g chèvreost
  • 1 dl riven lagrad ost
  • nymald svartpeppar

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • ½ tsk salt
  1. Hacka ihop pajdegen - använd gärna en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en form och låt formen stå i kylskåpet minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Fräs purjolöken i lite olivolja. Skär paprikan i grova bitar och låt den fräsa med mot slutet. Smaka av med lite svartpeppar.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  5. Lägg i purjolök och paprika. Smula över chèvre och riven ost. Häll över äggstanningen och grädda cirka 35 minuter i nedre delen av ugnen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar