måndag 25 augusti 2014

Morotssoppa med ingefära




En värmande och god soppa.



4 portioner

  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 25 g färsk ingefära
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 4 morötter (ca 450 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • salt och nymalen svartpeppar




  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förbered marinaden till grönsakerna: blanda olivoljan med vitlöken skuren i skivor, ingefäran skalad och hackad, citronzest och saft samt salt och peppar.
  3. Skala morötter, potatis och lök. Skär i grova tärningar. Lägg alltsammans i en ugnsform och blanda väl med marinaden. Baka i ugnen cirka 40 minuter.
  4. Koka upp buljongen i en gryta. Blanda ner timjan, persilja och de rostade grönsakerna. Mixa med en mixerstav. Späd med mer vatten om soppan är för tjock. Smaka av med mer salt och peppar och strö ytterligare lite hackad persilja över.
  5. Servera med ett gott bröd eller matmuffins.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar