Fikon med blåmögelost, honung och valnötter
|
Fikonsäsong! |
4 portioner
- 5 tsk flytande honung'
- 3 msk rödvinsvinäger
- 3 msk olivolja plus lite extra att ringla över
- 8 färska fikon
- 100 g ruccola
- 20 myntablad, rivna i småbitar
- 50 g rostade och grovt hackade valnötter
- 125 g blåmögelost
Gör så här:
- Blanda 1 tsk honung med vinäger. Salta och peppra. Vispa i olivoljan.
- Vänd i fikonen skurna i kvartar, ruccolasallad, myntablad och 2/3 av valnötterna.
- Tillsätt blåmögelosten bruten i småbitar.
- Lägg upp på 4 tallrikar och ringla över 1 tsk honung på varje tallrik. Strö över återstående valnötter och ringla sedan över lite olivolja och avluta med lite nymalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar