söndag 31 augusti 2014

Fikon med blåmögelost, honung och valnötter

 

Fikonsäsong!

 

4 portioner

  • 5 tsk flytande honung'
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja plus lite extra att ringla över
  • 8 färska fikon
  • 100 g ruccola
  • 20 myntablad, rivna i småbitar
  • 50 g rostade och grovt hackade valnötter
  • 125 g blåmögelost

 

 

Gör så här:

  1. Blanda 1 tsk honung med vinäger. Salta och peppra. Vispa i olivoljan.
  2. Vänd i fikonen skurna i kvartar, ruccolasallad, myntablad och 2/3 av valnötterna.
  3. Tillsätt blåmögelosten bruten i småbitar.
  4. Lägg upp på 4 tallrikar och ringla över 1 tsk honung på varje tallrik. Strö över återstående valnötter och ringla sedan över lite olivolja och avluta med lite nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar