Min prisbelönta mingelrätt! |
Med den här pannacottan vann jag Mitt köks och Chill outs tävling om bästa mingelrätt. Den passar också bra som en elegant förrätt, då i lite större glas.
12 mingelportioner eller förrätt till 4
- 1,5 gelatinblad
- 2 dl mellangrädde
- 1 dl rysk yoghurt
- ½ tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1 dl finskuren gräslök
- 100 g sikrom, löjrom eller annan god rom
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Koka upp grädden och ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de smälter.
- Blanda i yoghurt, salt, peppar och gräslök.
- Häll blandningen i 4 eller 12 glas och låt pannacottan stelna i kylen några timmar eller över natten.
- Lägg ett litet ägg av rommen på pannacottan och garnera med lite gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar