fredag 1 augusti 2014

Pannacotta med gräslök och sikrom






Min prisbelönta mingelrätt!


Med den här pannacottan vann jag Mitt köks och Chill outs tävling om bästa mingelrätt. Den passar också bra som en elegant förrätt, då i lite större glas.

12 mingelportioner eller förrätt till 4

  • 1,5 gelatinblad
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl rysk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 100 g sikrom, löjrom eller annan god rom
  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Koka upp grädden och ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de smälter.
  3. Blanda i yoghurt, salt, peppar och gräslök.
  4. Häll blandningen i 4 eller 12 glas och låt pannacottan stelna i kylen några timmar eller över natten.
  5. Lägg ett litet ägg av rommen på pannacottan och garnera med lite gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar