söndag 31 augusti 2014

Fläskkött med koreansk inspiration

 

 

 

2 portioner

  • 300 g fläskschnitzel
  • 1 msk olja med neutral smak
  • 1 tunnskivad röd paprika
  • 5 salladslökar
  • rostade sesamfrön



Marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk brun farin
  • 1 msk sesamolja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk chilipulver (mild sort)
  • l krm grovmalen svartpeppar
  • några droppar tabsco



Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i strimlor. Täck med plastfilm och låt köttet marinera i kylskåpet ett par timmar, eller över natten.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna tills den är rykande het. Låt köttet rinna av och stek i 4-5 minuter.
  3. Ta upp köttet ur pannan och häll i paprikastrimlorna. Stek ett par minuter och tillsätt salladslöken skuren i tunna strimlor. Stek ytterligare någon minut. Blanda i köttet och strö över lite rostade sesamfrön.
  4. Servera med nykokt ris (t ex sushiris)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar