Fläskkött med koreansk inspiration
2 portioner
- 300 g fläskschnitzel
- 1 msk olja med neutral smak
- 1 tunnskivad röd paprika
- 5 salladslökar
- rostade sesamfrön
Marinad
- 2 msk japansk soja
- 2 msk hoisinsås
- 2 msk risvinäger
- 2 msk brun farin
- 1 msk sesamolja
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk chilipulver (mild sort)
- l krm grovmalen svartpeppar
- några droppar tabsco
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i strimlor. Täck med plastfilm och låt köttet marinera i kylskåpet ett par timmar, eller över natten.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna tills den är rykande het. Låt köttet rinna av och stek i 4-5 minuter.
- Ta upp köttet ur pannan och häll i paprikastrimlorna. Stek ett par minuter och tillsätt salladslöken skuren i tunna strimlor. Stek ytterligare någon minut. Blanda i köttet och strö över lite rostade sesamfrön.
- Servera med nykokt ris (t ex sushiris)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar