Smal fisksoppa
|
En god och lätt lunch |
2 portioner
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten röd paprika
- 1 morot
- 2 tsk olivolja
- en gnutta saffran
- 2½ dl passerade tomater
- 4 dl vatten
- 1 msk koncentrerad fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
- 1 lagerblad
- salt och peppar
- 1 nypa chiliflakes
- 250 g torskfilé eller annan vit fisk
- Hacka löken och vitlöken. Tärna paprikan. Skala och skär moroten i tunna stavar.
- Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt paprika och morot. Lägg i resten av ingredienserna utom fisken. Koka i 15 minuter.
- Skär fisken i bitar och låt dem koka med i soppan de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar