torsdag 28 augusti 2014

Smal fisksoppa


En god och lätt lunch

 

 

2 portioner

  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd paprika
  • 1 morot
  • 2 tsk olivolja
  • en gnutta saffran
  • 2½ dl passerade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • 250 g torskfilé eller annan vit fisk

  1. Hacka löken och vitlöken. Tärna paprikan. Skala och skär moroten i tunna stavar.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt paprika och morot. Lägg i resten av ingredienserna utom fisken. Koka i 15 minuter.
  3. Skär fisken i bitar och låt dem koka med i soppan de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar