Ett tips: Om du vill slippa strömmingsoset i köket steker du flundrorna i ugnen. Smöra en långpanna. Salta, peppra och vänd dubbla flundror i rågmjöl blandat med ströbröd och ytterligare lite salt och peppar. Stek flundrorna mitt i ugnen 10 minuter i 275 grader. Stäng av ugnen, ta ut och vänd flundrorna och ställ in dem i den avstängda ugnen i ytterligare 5 minuter.
Detta behövs till ättiksströmmingen:
- stekta strömmingsflundror
- 2½ dl vatten
- 4 msk ättikssprit (12%)
- 3 msk socker
- ½ skivad rödlök
- 6 krossade vitpepparkorn
- 6 krossade kryddpepparkorn
- dill
- Koka en lag av vatten, ättikssprit och socker. Låt lagen kallna.
- Varva strömming (helst varm) med rödlök och peppar. Häll den kalla lagen över strömmingen och lägg på några dillkvistar.
- Låt strömmingen stå i kylskåpet över natten. Därefter är den klar att njutas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar